Događaji


Svakako će vas impresionirati planine jugoistočne Srbije, njene reke,  čistota i lepota, rimske carske palate, srednjovekovna utvrđenja, bistavost njenih jezera, ali najviše ćete je voleti zbog njenih zvukova, ukusa i mirisa...


Događaji


Doživeti jugoistočnu Srbiju na jedinstven način, znači planirati odmor u toku održavanja brojnih manifestacija. Značajan motiv posete jugoistočnoj Srbiji tokom cele godine su muzički, rok,  pop,  jazz i  folk  tradicionalni festivali. Uz južnjački  temperament i istočnjačku gostoprimljivost zabavljaćete se do duboko u noć.

Da li smo pomenuli hranu? Manifestacije na kojima se pripremaju specijaliteti kraja i  degustira hrana,  prvilači veliki broj domaćih i stranih turista.


Ovde spoj tradicionalnih jela i vrhunskih vina dostiže savršenstvo nedosegnutog, kao nigde drugde u svetu.

HranaOd manifestacija u vezi sa kulturom  (pored muzičkih i filmskih festivala, održava se veliki broj koncerata,  takmičenja ), sportom (basket, fudbal, regate,  planiske trke, skijanje na vodi, paraglajding, ), tradicijom (folklor, priredbe, izložbe, gastronomija ...) , do onih nmanifestacija koje su povezane sa plodovima prirode, napr.  berba lekovitog bilja gde  turisti direktno učestvuju na manifestacijama tokom kojih se bilje bere ,  priprema i degustiraju čajevi.


Događaji počinju u januaru i februaru, inteziviraju se tokom leta i smenjuju se do kraja godine. Raznovrsni sadržaji za svačiji ukus! Na jednoj strani su manifestacije koje se nude svima, dok nasuprot tome ima i onih visokog kvaliteta namenjenih najzahtevnijim gostima.