33. Međunarodni sajam turizma u BeograduViše stotina posetilaca zadržalo se na štandu “Jugoistočne Srbije” na kome je, među sedam opština regiona, svoju turističku ponudu predstavila i Sokobanja. Pažnju posetilaca privukao je atraktivno uređen štand, a posebno izvedeni programski sadržaji.

Brižljivo planirani program promocije “Jugoistočne Srbije” na 33. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, podrazumevao je prezentaciju turističke ponude celog regiona i to: Sokobanje, Knjaževca, JP „Stara Planina“, Zaječara (Feliks Romulijana), Dimitrovgrada, Pirota, Babušnice, Boljevca. Nema sumnje da su sadržaji koji su promovisali Sokobanju i Staru Planinu izazvali najveću pažnju. Sokobanju kao turističku destinaciju, odnosno njen integrisani turistički proizvod, predstavili su u hali 4 Beogradskog sajma RTO “Jugoistočna Srbija”, Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja, HTP “Lepterija”, specijalne bolnice “Sokobanja” i “Banjica”, hotel “Moravica” i d.o.o. “Adonis”, koji je za posetioce i goste obezbedio čajeve sa podneblja Sokobanje. Sokobanjska promocija trajala je četiri dana, svi programi bili su veoma atraktivni i izazvali veliku pažnju domaćih i stranih tour operatora, medija, posetilaca sajma i zvaničnika. Predstavljanju Sokobanje prvog dana prisustvovali su i brojni zvaničnici, između ostalih i državni sekretar za turizam Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Željko Radošević,  državni sekretar u Ministarstvu za NIP Milan Đokić kao i Luka Manunta – menadžer Programa EU pri Delegaciji Evropske komisije u Beogradu.


Ovako organizovan i realizovan nastup nije ostao nezapažen i od strane sajamskog žirija, koji je u kategoriji promocije regionalne turističke ponude dodelio najviše priznanje, kao najuspešnijoj, Regionalnoj turističkoj organizaciji “Jugoistočna Srbija”.


Kompletan nastup RTO “Jugoistočna Srbija” na 33. Međunarodnom sajmu u Beogradu finansirala je Evropska Unija kroz projekat prekogranične saradnje sa Bugarskom, „DMO East Serbia“ čiji je nosilac opština Sokobanja.JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


images/stories//sajam_bg2011/gajdas.jpg images/stories//sajam_bg2011/gajdas2.jpg images/stories//sajam_bg2011/hostese.jpg images/stories//sajam_bg2011/izvlacenje_nagrada.jpg images/stories//sajam_bg2011/koktel-prezentacija_sokobanje.jpg images/stories//sajam_bg2011/prezentacija_stare_planine.jpg images/stories//sajam_bg2011/prezentacija_stare_planine2.jpg images/stories//sajam_bg2011/slika_nagrada.jpg images/stories//sajam_bg2011/vip_gosti.jpg