Knjaževac: Da varoš bude još lepša El. poštaNa inicijativu lokalne samouprave, fasade u Staroj čaršiji obnovljene su pre nekoliko godina. Sada su se opština Knjaževac i vlasnici kuća u Donjoj čaršiji, tačnije ulici Knjaza Miloša, dogovorili o adaptaciji fasada.

Uređenje centralnog gradskog jezgra se tako nastavlja, a u budžetu je izdvojeno dva miliona dinara. Radove će izvoditi preduzeće ''Grading'' i biće završeni do kraja avgusta.


- To su prvenstveno objekti koji potiču iz devetnaestog i s početka dvadesetog veka. Neke kuće su već završene, kao opštinska zgrada, gde se sada nalaze sedišta nekih stranaka. Značaj tog objekta je u tome, jer je u njoj rođen inžinjer Borivoje Radenković, arhitekta i projektant jednog od simbola grada, kamenog lučnog mosta na Svrljiškom Timoku, u samom centru varoši. Očekujem da se tim povodom, od strane opštine, zgrada i na adekvatan način obeleži. Inače, vlasnici zgrada učestvuju sa 50 posto u zajedničkom troškovima – rekao je Duško Milošević, direktor JP Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju.


Vredni arhitektonski objekti dobiće novo i lepše lice, poput onog koje već ima Stara čaršija.