Niš: 46. Filmski susreti El. pošta
46. Filmski susreti biće održani od 20. do 25. avgusta na Letnjoj pozornici u Nišu. Komplet karata košta 2.000 dinara, pojedinačna karta 400 dinara.

Tokom pet festivalskih večeri biće prikazano 10 ostavrenja domaće kinematografije, a Susrete će svečano otvoriti film "Miris kiše na Balkanu" Ljubiše Samardžića. Film je nastao iz istoimene TV serije po romanu Gordane Kuić, a opisuje život sefardske porodice Salom u Sarajevu uoči Prvog svetskog rata. Reč je o skromnoj porodici sa pet kćeri i jednim sinom.

Nakon ovog ostvarenja, publika će prvog dana videti film "Zduhač znači avantura"Milorada Milinkovića. Junaci filma su srednjoškolci koji provode nezaboravan raspust pun avantura na putu ka velikom rok festivalu.

Narednih dana biće prikazani i filmovi "Beli, beli svet", "Beli lavovi", "Montevideo, Bog te video", "Šišanje", "Neprijatelj", "Sestre", "Kako su me ukrali Nemci", "Zajedno","Cinema komunisto". Svako veče će počinjati u 20:30h.

Karte su već u prodaji u prostorijama Niškog kulturnog centra, ul. Stanoja Bunuševca bb na Palilula i u Turističkoj organizaciji Niša u Voždovoj ulici. Komplet košta 2.000 dinara, ukoliko neki kompleti ne budi prodati cena pojedinične karte na dan projekcije biće 400 dinara.

Predsednik i članovi žirija biće poznati neposredno pred početak festivala, a za sada se zna da je umetnički direktor Filmskih susreta ove godine glumac Dragan Vujić Vujke.